fredag 16. februar 2024

Et unikum av et menneske

 Ja ja så sitter Frøken Kaos og Glede ved tastaturet igjen.

Flere har etterlyst Frøknas rosebusker blandet med piggtråd, men hun skriver stort sett bare når hun står med en fot over det mørke hullet og sinne og frustrasjon damper ut av alle kroppens hull.Sånn sett så burde det ligget en hærskar av blogger her for det har ikke vært fritt for møter med offentlige ansatte som frøkna gjerne skulle gitt postnr helvete, men i fare for at det er ditt jeg reiser selv når livet er ferdig levd så har frøkna bare lagt disse menneskene bak seg for hun vil helst ikke møte de i sitt neste liv også.


Meeen i dag har frøkna låst Kaos inn i skapet og Frøken Glede vil skrive om en person som hun har vært så heldig å få lov å bli bedre kjent med. Først gjennom historier fortalt om ham,så gjennom hans blogger som også til tider inneholder både roselukt og sviende piggtråd. Hans historier fra barndomen og Odalen gjør at en bryter ut i latterkrampe og bloggene bør helst leses hjemme og ikke på offentlige steder, spesielt om en evner å se det som skrives i bilder.

Frøkna har bommet ved flere anledninger og brutt ut i latterkrampe både på et fullsatt legekontor og i parken foran Rådhuset der hun bor.


Noen av bloggene hans bør helst leses gjennom et sugerør slik at du får med deg det som står mellom linjene. Uansett hva hans kriver om er bloggene alltid fylt med gode sitater og kloke ord som en verdt å ta med seg videre.

Frøkna har endelig fått lov til å møte denne personen - Maken til person, et helt fantastisk menneske!

Denne personen har virkelig fått kjenne på livet fra første sekund, og videre i barndommen, men for et menneske det har gjort han til! En burde kanskje tenke at en med en tøff, men også fin oppvekst ville finne seg en rolig jobb, ikke denne karen nei. Han valgte forsvaret som sin vei og ble ikke bare en av de gutta som løper rundt i Norske skoger og leker seg med rattata børser. Neida, han gikk hele veien og langt utenfor Norges grenser og til den Spanske Fremmedlegionen. Snakk om å virkelig gå all in.


Når han endelig kom hjem igjen til gamle landet for å bli, fikk han ansvaret for å bygge opp beredskapen hos Norges største persontransportør og kanskje mest utsatte mål for evt. terror og andre fantestreker som ikke er bra og bedriften kunne vel ikke ha funnet en bedre person.

Nå regner frøkna med at du som leser har et bilde av denne karen som en stor brautende kar, med masse muskler og tatoveringer osv, men du tar så feil. 

Dette er en kar som du aldri ville plassert i de yrkesvalgene han har tatt. Han er klok, han leser mye, kanskje til og med litt sjenert. Han er utrolig god på sitater fra hele verden og han snakker med lav stemme med et snev av Odals dialekten hengende igjen bakerst på tungen og ikke minst så har han en fantastisk personlighet! Han har også den gode gamle litt syke humoren som i dagens samfunn snart blir kalt for å krenke om en skulle være så uheldig og buse det ut av seg offentlig. Der har denne karen og frøken Kaos og Glede noe felles.

Det som kanskje imponerer Frøkna mest er denne mannens hukommelse fra tidlig barnsben av. Selv er barndommen til frøkna et stort mørkt hull med bare noen få minner her og der og de kan hun på ingen måte sette alder eller årstid på.

Da har dere fått gleden av å "møte" en fantastisk person dere også. Nå skal frøkna ut i verden og da er det på tide og slippe Frøken Kaos ut av skapet for hun er det alltid kjekt å ha med seg når en skal ut blandt folk.

God lesning (ny oppdatering skjer hver fredag): https://ordforfredag.blogspot.com/


Ha en suveren dag alle sammen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar