fredag 3. februar 2023

Tilbake til Steinalderen

Hva er det egentlig som skjer? Vi forflytter oss fremover på kalenderen, men samfunnmessig
går vi da virkelig bakover mot steinalderen igjen.


https://pixabay.com/no/ 

Klasseskillet har alltid vært der og var nok sikkert der i steinalderen også, men nå begynner det for alvor å bli brutalt synelig.

Det har alltid vært noen som ikke hang like godt med som andre. Når jeg gikk på skolen fikk de som ikke hang med i forskjellige fag raskt støttetimer for å løfte de opp på samme nivå som resten av klassen.

Når vi drev med idrett fikk vi alltid beskjed om at vi ikke blir bedre enn det svakeste leddet så det var viktig at vi i felleskap hjalp hverandre å bli gode..

I gamle dager våget også bedrifter og gi deg en sjanse og en jobb og lot deg vokse med oppgavene.
nå får du ikke vaske toalett engang uten en batchloor. Altså er det mange som kanskje ikke elsket skolebenken, men som har mye erfaring og gode kvaliteter som faller mellom stolene og blir evig varende navere mot sin vilje.

Når det gjelder helsevesenet skal rullebåndene innover i systemet være smale, saktegående og lange.
Så det tar uendelig lang tid å få helsehjelp. Det er ikke av interesse å få fortgang på noe, bare ha en saktegående "behandlingplan" som egentlig ikke er en plan. Det bare tapper en for krefter.

Nå har vi hørt i 2 covid år om alle som sliter psykisk pga covid og isolasjon, Javel. da bør en kanskje åpne noen sluser, lette på noen krav som gjør at behandlere i psykisk helsevern lettere kan gjøre jobben sin og ikke minst gi flere tilskudd slik at det blir lettere å få hjelp. 
Neida det skal snurpes igjen.

Gode frivillige helse organisasjoner som har hatt ett godt lavterskel tilbud blir bare forkastet i budsjettene med ett pennestrøk også må folk forholde seg til ett ombud som ikke når den frivillige organisasjonen til anklene. Så nå står de som trenger hjelp til å skrive søknader og som trenger å ha med seg en kriger på møter stoppet fra å like enkelt kunne si i fra at de er urettferdig behandlet. 1-0 til Politikerene.

Trygdene skal på ingen måte økes i takt med renteøkninger og prisoppjusteringer på absolutt alt.

Her skal de svake på ingen måte løftes opp som vi lærte i gamle dager, spis fisk, spis sunt, spis 5 om dagen hører vi titt som tett, det er ikke lett når mange må velge mellom varmt hus, klesvask eller sunn mat på bordet.

I dagens samfunn gjøres de svakere bare svakere og klasseskille større.

1 kommentar:

  1. Igjen god fremstilling og synliggjøring av hvordan beslutninger påvirker i det praktiske og hvor utfordrende et pennestrøk faktisk blir, når skrivebordsøvelsen effektueres ut i det virkelige liv.

    Utrolig viktig å kunne vise frem, da dette er midt mellom der hvor alt tilsynelatende er bra og hvor det blir avisoverskrifter, så dette er situasjoner og følelser som treffer utrolig mange.

    Trist og sant, hvor Trollet må eksponeres for lyset slik at politikker bobla sprekker ... Så får vi alle ha dette med i tankene ved neste valgurnebesøk og velge med omhu og ikke de tomme løftene ... Noe som er veldig vanskelig, det å skille politiker klinten og idiotene.

    SvarSlett